Kakaobönans julblogg den 13 december

Glad Lucia!

Aldrig har väl Lucia debatterats så mycket som det här året. Själv tycker jag att alla som vill ska få vara Lucia. Tycker dock när det kommer till Lucia på tex tv att det ska vara en hon om hon sen är blond eller mörk har ingen som helst betydelse. Där är jag fortfarande lite inskränkt men jag erkänner det. Tycker i alla fall att Lucia är en mycket vacker tradition och tråkigt om den är på väg att försvinna.

lucia

Vi har som tradition att baka stora (halvstora) pepparkakshjärtan till Lucia som jag dekorerar. Har inte samma snits med spritsen längre som jag haft förr men tycker ändå de blev ok, de duger åt oss. Dessa ska vi mumsa på i kväll tillsammans med en lussekatt. Det om nåt tillhör Lucia!

pepparkakor

Har ni några särskilda traditioner på Lucia?

Nu önskar jag er en fin fortsättning på den här Luciadagen!

Puss, kram och Kärlek

Annonser

Om kakaobonan67

Jag heter egentligen Pia men har kallar mig för Kakaobönan för att jag älskar choklad. Det är väl därför jag också ständigt brottas med några överviktskilon... Förutom choklad så älskar jag också min familj som består av en man (som jag varit gift med i 26år) och två barn. Eller barn och barn, stora barn. Sonen är 24 och dottern är 22 år. Mina barn är de bästa man kan ha! Jag bor på landet i ett gult gammalt hus och det är också ett av mina intressen. Huset. Jag gillar att pyssla och fixa hemma, att med små medel förändra inredningen efter årstid och humör. Ett annat intresse är förtäring av diverse saker. Förutom choklad då, god mat, gott vin, fikabröd tex. Min blogg handlar om lite av varje, avhandlar inga stora viktiga saker utan lite smått och lite gott! Välkommen!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kakaobönans julblogg den 13 december

  1. Millans Värld skriver:

    Åh vilka fina pepparkakshjärtan du bakat och dekorerat.
    Förr om åren gjorde även jag sådana men jag dekorerade våra namn på hjärtana.

    Kram och ha en fin Lucia!

  2. Veronica Robin skriver:

    Vi brukar fira min fina systerdotter som fyller år. Idag fyller hon 24, och har de senaste åren varit på Hawaii där hon pluggar. Själv tog jag en lite senare jobbmorgon och tittade på lucia på tv. Fint och stämningsfullt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s