Kakaobönans julblogg 1 december

Nämen, varför inte liksom?!

Ska försöka mig på att publicera ett inlägg nästan varje dag fram till jul. Det kan väl vara kul?

Så, första december idag. Kan väl inte påstå att jag har värsta julfeelingen än, men den kommer nog.

Vad har ni för relation till jul- adventskalendrar? Och säger ni julkalender eller adventskalender? Jag säger nog adventskalender, jo, det gör jag.

Hemma hos oss har vi alltid haft en kalender. När jag växte upp var det såklart den klassiska tv- och radiokalendern. Jag hade även paketkalender. En massa små tändsticksaskar som var upplimmade på nåt band och sen dekorerade. Det får ju inte plats så där vansinnigt mycket i en liten tändsticksask och när det var saker som inte fick plats så låg det en liten lapp i asken istället. På lappen kunde det stå, titta under sängen eller dylikt och så fanns paketet där istället.

Till mina barn har vi också haft tv-kalendern, diverse chokladkalendrar och såklart en paketkalender. Vi har haft EN paketkalender och så har de fått paket var annan dag. På helgerna har det oftast varit godis och då låg där två av samma så de kunde bjuda varandra. Har funkat klockrent.

Idag när jag har stora barn varav ett hemmaboende så har vi fortfarande paketkalendern. Det är Hanna som får den och det ligger mest små godisar i paketen, bara för att jag har en speciell plats där den hänger och det skulle vara så tomt utan. Sonen får en lite finare chokladkalender istället.

I år har dock även jag en kalender som jag delar med Hanna. Jag har köpt Rituals adventskalender som vi ska dela på 🙂

rituals

I kväll ska jag och Hanna göra något mysigt tillsammans men mer om det i morgon!

Puss, kram och Kärlek

 

Annonser

Om kakaobonan67

Jag heter egentligen Pia men har kallar mig för Kakaobönan för att jag älskar choklad. Det är väl därför jag också ständigt brottas med några överviktskilon... Förutom choklad så älskar jag också min familj som består av en man (som jag varit gift med i 26år) och två barn. Eller barn och barn, stora barn. Sonen är 24 och dottern är 22 år. Mina barn är de bästa man kan ha! Jag bor på landet i ett gult gammalt hus och det är också ett av mina intressen. Huset. Jag gillar att pyssla och fixa hemma, att med små medel förändra inredningen efter årstid och humör. Ett annat intresse är förtäring av diverse saker. Förutom choklad då, god mat, gott vin, fikabröd tex. Min blogg handlar om lite av varje, avhandlar inga stora viktiga saker utan lite smått och lite gott! Välkommen!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kakaobönans julblogg 1 december

  1. njurtanten skriver:

    Hej på dig,
    Såklart kör jag julkalender. Precis som du har våra barn haft både radio/tv, choklad och presentkalendrar när de var små. På senare år har vi delat på bodyshops, Yves Rocher (jag o döttrarna, maken var inte så intresserad 😉) I år har döttrarna gjort paketkalender till varandra, och jag har en spritchoklad och en lakritskalender. Jag har flera år tänkt göra ölkalender till maken, men glömmer hela tiden.
    Kram J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s