Kakaobönans julblogg 4 december

Efterrätt!

Jag väljer 100 gånger av 100 en efterrätt framför en förrätt.

Som den efterrättsälskare jag är har jag konstigt nog inte så många paradefterrätter att ta till nr det kommer till bjudning. Är ganska enkel och gillar en god äppelpaj, chokladmousse, cheesecake eller glass. Nåt jag aldrig gjort (förrän i lördags) var Pannacotta. Vet inte varför men har alltid ratat desserter som innehåller gelantin. Vet som sagt var inte varför.

I lördags hade jag tjejmiddag hemma och hittade ett recept på just pannacotta som jag var tvungen att prova. OMG vad gott det var!

Nu tänkte jag om ni vill göra nåt som är enkelt, går snabbt, ser tjusigt ut och dessutom är vansinnigt gott, kanske till helgen, bjuda er på receptet.

Vit chokladpannacotta med hallon och lime

Det här receptet räcker till 4-6 pers (beroende på hur stora glas man har, min räckte till 6)

  • 1 gelantinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 100 gram vit choklad av god kvalitet
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
  • 1 lime
  • Frysta och ev färska hallon
  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
  2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i det urkramade gelantinbladet och chokladen. Låt smälta under omrörning. Riv ner lite cest från limen.
  3. Häll upp blandningen i portionsglas och låt stå kallt i ca 4 timmar eller tills pannacottan satt sig.
  4. Innan servering, mixa hallonen (de frysta som tinat) med ca 1msk floursocker och lägg på pannacottan, lägg ev några färska hallon som dekoration och riv på lite limeskal.

Serverade ett italienskt dessertvin till som passade helt perfekt. Brukar aldrig ha dessertvin men nu kände jag för det och då blev det så. Det heter Nivole, nr 7787, om det är någon som vill testa.

IMG_4588

Puss, kram och Kärlek

1/2

Om kakaobonan67

Jag heter egentligen Pia men har kallar mig för Kakaobönan för att jag älskar choklad. Det är väl därför jag också ständigt brottas med några överviktskilon... Förutom choklad så älskar jag också min familj som består av en man (som jag varit gift med i 26år) och två barn. Eller barn och barn, stora barn. Sonen är 24 och dottern är 22 år. Mina barn är de bästa man kan ha! Jag bor på landet i ett gult gammalt hus och det är också ett av mina intressen. Huset. Jag gillar att pyssla och fixa hemma, att med små medel förändra inredningen efter årstid och humör. Ett annat intresse är förtäring av diverse saker. Förutom choklad då, god mat, gott vin, fikabröd tex. Min blogg handlar om lite av varje, avhandlar inga stora viktiga saker utan lite smått och lite gott! Välkommen!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kakaobönans julblogg 4 december

  1. sahrabunner skriver:

    Jag känner också lite så där för gelatin. Jag gillar öht inte dallriga saker. Gelen på tårtor. Uäck. Och jag har fått för mig att det blir lite dallrigt av gelatin. Men jag får väl pröva detta. Jag är nog mer förrätt än efterrätt. Det räcker med en tryffel tycker jag. Men fikar gör jag ju gärna och då helst smulpaj eller kladdkaka av något slag. Gjorde pepparkakskladdkaka här om dagen och den var supergod. Kram
    Älskar att du julbloggar varje dag. Puss

    • kakaobonan67 skriver:

      Avskyr också när det dallrar men denna är bara krämig och god och så tillför hallonen och limen fräschör.
      Har aldrig testat pepparkakskladdis men kanske måste testa. Var det Emmas du gjorde?
      Och jag älskar att du kommenterar varje inlägg ❤
      Kram

  2. Jag tror attman blir/blev snäll av pepparkakor. Glad mage, glatt sinne.

    Jag har gjort många varianter av pannacotta och tycker det är riktigt gott.
    Men det behövs alltid något lite syrligt till.

    Kram

  3. Anncathrine skriver:

    Låter riktigt gott det där! Och inte så farligt krångligt, tycker alltid att det låter så krångligt med gelatin, drar mig alltid för recept där det finns med.
    Annars är det så att jag 100 gånger av 100 väljer förrätt framför efterrätt. Om man nu måste välja…. Tar gärna både och.

    Kramar Anncathrine

    Ps. Hoppas du blev nöjd med handkrämen och att Hanna tyckte om julkulorna!

  4. Channal skriver:

    Jag älskar pannacotta! Enkelt o galet gott! Testa med gelesocker nästa gång!

    KRAM Anna

Lämna ett svar till kakaobonan67 Avbryt svar