Kakaobönans julblogg 18/12

Igår var det dags för det stora pepparkakshusbygget hemma. Tanken var att det skulle gjorts i söndags men då när jag öppnade kartongen med byggsatsen (fusk igen Sahra!) så var det i tusen delar. Började med att försöka lappa och laga men det var för trasigt så det var bara att ge upp och köpa nytt.

Nu för tiden får ju jag bara göra det tråkiga att sätta ihop det och sen tar ungdomarna över själva skapandet. Hanna kör oftast på det lite mer traditionella, fina medans sonen freestylar och kör nån form av tema.

Med djup koncentration

IMG_2966

Och så här blev det!

IMG_2971

IMG_2972

IMG_2973

IMG_2974

Fint va?!

Nu ska det bara stå och samla damm till nyårsdagen då det ska slås sönder och ätas upp!

Handlade klart de sista julklapparna igår, skönt!

Puss, kram och Kärlek

Annonser

Om kakaobonan67

Jag heter egentligen Pia men har kallar mig för Kakaobönan för att jag älskar choklad. Det är väl därför jag också ständigt brottas med några överviktskilon... Förutom choklad så älskar jag också min familj som består av en man (som jag varit gift med i 26år) och två barn. Eller barn och barn, stora barn. Sonen är 24 och dottern är 22 år. Mina barn är de bästa man kan ha! Jag bor på landet i ett gult gammalt hus och det är också ett av mina intressen. Huset. Jag gillar att pyssla och fixa hemma, att med små medel förändra inredningen efter årstid och humör. Ett annat intresse är förtäring av diverse saker. Förutom choklad då, god mat, gott vin, fikabröd tex. Min blogg handlar om lite av varje, avhandlar inga stora viktiga saker utan lite smått och lite gott! Välkommen!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kakaobönans julblogg 18/12

 1. Therese skriver:

  Haha det där skulle Lillfia älskat! Hon är fullkomligt galen i Svampbob! Jag hade däremot föredragit den andra varianten 🙂 Kram

 2. Sahra skriver:

  Jag är i djupaste chock. Fusk även här. My god. Hur ska detta sluta.
  Vad snyggt det blev med de runda chokladgrejorna på gaveln. De har jag inte tänkt på att man kan använda. Båda sidorna är fina. På olika sätt. Kram

 3. Eva Olsson skriver:

  Jättefina! 😀

 4. Freja skriver:

  Åhh, så roligt! Tänk om jag kunde göra så på vårt riktiga hus! Låta barnen dekorera varsin sida. Då skulle det nog bli drakar och my little ponies i en salig blandning!

 5. ergo sum skriver:

  *ler* Fina Pia – jag hör din sons röst eka i mitt huvud: ”nu har du inte läst bloggar på länge..” Och han skulle haft sååå rätt. Det har jag inte. Men jag njöt av att läsa ifatt inne hos dig. Vilket fint pepparkakshus!! Och vad de är kreativa!! Riktigt nice! Min två killar gör också så – att det tar varsin halva. Och vi fuskar också. Skämmes! 🙂
  Konserten du och dottern var på verkar fin och fina bilder du visar. Ta hand om dig nu dessa sista jobbdagar (?) och kramen på dig!

 6. Tina skriver:

  Kul att de dekorerar varsin sida av det fina pepparkakshuset, lite mer ”sport” då……..Kramisar Tina

 7. Channal skriver:

  Lustigt! Nu blir det min tredje kommentar! Vart har de andra tagit vägen?!!

  Jättefint pepparkakshus! Riktiga konstnärer och med Svampbobfyrkant 😊 Det blir man glad av!!

  KRAMAR!! Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s