Semlor eller kvinnor?

Ja idag är det då alltså både fettisdag och Internationella kvinnodagen, på samma dag. Firar du någon av dessa?

Jag måste nog erkänna att för mig/oss här i Sverige känns det inte riktigt som det behövs nån kvinnodag men såklart har inte alla det lika bra som vi. Semla brukar jag äta en per år och det brukar vara just idag.

Vänsterpartiet tycker det är viktigt att uppmärksamma kvinnorna lite extra i alla fall så de bjöd alla med kvinnligt kön på frukost på tåget. Trevligt!

Nu önskar jag alla fantastiska kvinnor där ute en fantastisk dag! Fira med en semla vettja!

Annonser

Om kakaobonan67

Jag heter egentligen Pia men har kallar mig för Kakaobönan för att jag älskar choklad. Det är väl därför jag också ständigt brottas med några överviktskilon... Förutom choklad så älskar jag också min familj som består av en man (som jag varit gift med i 26år) och två barn. Eller barn och barn, stora barn. Sonen är 24 och dottern är 22 år. Mina barn är de bästa man kan ha! Jag bor på landet i ett gult gammalt hus och det är också ett av mina intressen. Huset. Jag gillar att pyssla och fixa hemma, att med små medel förändra inredningen efter årstid och humör. Ett annat intresse är förtäring av diverse saker. Förutom choklad då, god mat, gott vin, fikabröd tex. Min blogg handlar om lite av varje, avhandlar inga stora viktiga saker utan lite smått och lite gott! Välkommen!
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Semlor eller kvinnor?

  1. fialia skriver:

    Ha en bra dag du med.
    Fia

  2. Kul initiativ! Jag firar nog allt kvinnodagen. Sedan jag blev egenföretagare och började ”brottas” med gubbarna i privatsektorn så insåg jag att det nog är en bit kvar till att bli tagen på allvar som ”fullvärdig människa” som kvinna. Men nästa generation – då kanske man kan luta sig tillbaka lite.

  3. Sahra skriver:

    För att vara en människa som tar varje tillfälle i akt att få fira något, så har dessa dagar aldrig riktigt fastnat. Kanske för att jag tycker semlor är äckligt och att jag aldrig känt mig mindre värd eller sämre behandlad för att jag är kvinna. Visst är jag medveten om att andra inte är lika priviligerade som jag och jag borde kanske slåss för mina systrar, men nej. Jag har mina egna slag att utkämpa som inte har med det här att göra. Kramen/S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s